Hier vind je allerhande tips & nieuwtjes uit mijn eigen ervaring, maar ook uit supermarkt-magazines, tijdschriften en internet.


TIPS


NIEUWTJES

Klik op een van onderstaande categorieën of blijf scrollen dan lees je alles!


IK BLOG OP TUMBLER:


MIJN WEBSITE AANRADERS:

 

KRUIDEN

Snij of maal (restant van) kruiden fijn en meng ze met wat water tot een samenhangend geheel.

 

Doe dat in de ijsblokjeshouder.

 

De bevroren kruidenklontjes kan je toevoegen aan soepen of sauzen.

 

Meng de kruiden met olijfolie voor kruidenolie-blokjes te maken en voeg bijvoorbeeld toe aan de pasta.

AARDAPPELPUREE

Ik dacht dat het aan de soort aardappels lag, dat haar aardappelpuree steeds lijm werd. Maar ik moest eerst 65 jaar worden om ergens te lezen dat je NOOIT een mixer moet gebruiken, maar altijd een stamper!

 

Nu maak ik de lekkerste puree van elk soort aardappel.

 

Gekookte aardappels fijn stampen en met een klontje boter, een beetje melk, wat zout, peper en nootmuskaat tot een smeuïge puree roeren met een houten lepel. Voeg eventueel groente (zoals rauwe andijvie, postelein, raapsteeltjes of iets geblancheerde groente) toe met voor de hartigheid: blokjes kaas, feta, ham, stukjes uitgebakken spek of gebakken uitjes

 

KOKOSKOEKJES

Ik maakte ze vroeger voor de kinderen, maar was het recept kwijt! Via vriendin Daisy kwam het weer naar mij toe: het recept voor Kokoskoekjes.

 

Benodigdheden:

- 2 eiwitten

- 100 gr. suiker

- 1 pakje vanillesuiker

- 125gr. kokos

- beetje zout

 

Spoel een plastic kom met heet water waarin wat zout is opgelost. Gooi de kom leeg en dep het droog met keukenpapier. Dit om de kom totaal vetvrij te maken.

 

Haal het rooster uit de oven en bekleed dit met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren en zorg ervoor dat er totaal geen eigeel bijzit. Klop de eiwitten stijf en voeg in gedeeltes de suiker en vanillesuiker toe en een ietsiepietsie zout.

 

Doe de kokos erbij. Maak met 2 lepels een aantal hoopjes van dit mengsel op het bakpapier en schuif het roostel de oven in.

 

Laat dit een half uurtje bakken. Haal het rooster uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen. Smakelijk!

 

(In de toko koop je veel kokos voor weinig geld!)

 

Kleerhangers anti-slip

Om te voorkomen dat de kleren van de kleerhangers glijden: draai om beide uiteinden van de hanger dikke elastieken (zoals de postbode ze gebruikt). Deze houden de stof tegen en voorkomen dat je kleren gaan vallen.

Schoenen Poetsen

Nadat je schoenen gepoetst en uitgewreven zijn, gebruik je een oude nylonkous (-panty) zo of over een borstel gespannen, en wrijf je schoenen ermee op tot ze glanzen.

Stoffige planten

Stoffige planten krijg je gauw schoon door in een plantenspuit een halve liter water te doen en hierbij 10 cl melk aan toe te voegen. Goed schudden en op GROENE bladeren van planten (zoals ficus) spuiten en daarna even met een schoon sponsje afvegen. De bladeren blinken weer.

Schilderstape als etiket

Schilderstape (ook breed verkrijgbaar) kan je perfect gebruiken voor je diepvries dozen . Schrijf op de tape alle info (wat, wanneer, hoeveel) en plak dit op de doos.

 

Dit blijft goed zitten en na gebruik is de tape zo weer te verwijderen!

 

Dus leg een rolletje in je keukenla en je hebt altijd een etiketje/stickertje bij de hand!

 

Schilderstape koop je in bouwmarkten maar ook bijv. bij de Action.

Roerstaafje

Gebruik eens een roerstaafje als naald! Handig met dik garen of als je met kinderen gaat handwerken!

Zeeprestjes

Oude platte stukjes zeep kan je heel goed gebruiken bij patroon aftekenen op stof.

 

 

 

Voordeel: na wassen zijn de markeringen verdwenen.

 

Weekfolders

Pak zondagavond alle krantjes van supers bij je in de buurt bij elkaar. Schrijf op de voorkant de aanbiedingen die je kan gebruiken voor het week menu of om je voorraadkast wat aan te vullen. Als je niet in de stad woont: pak je agenda er bij en kijk waar je de aankomende week naar toe moet en plan het boodschappen doen erbij in. Nu kan je je definitieve week menu samenstellen.

Cadeautje

Weet je niets om cadeau te geven? Pak een aantal blanco kaartjes en schrijf op iedere kaart een activiteit.

 

(Of maak mooie creatieve kaartjes) (vb “Jij en ik samen naar .. de sauna, de film, winkels, zwembad.) Of een uitnodiging voor een diner, tv-avondje of DVD-avondje met alles erop en eraan. Of samen een workshop volgen (sieraden, schilderen, mozaïek etc.). Er zijn genoeg dingen te verzinnen. Doe elk kaartje in blanco enveloppes en sluit ze. Laat je vriendin (moeder, nicht, vriend, oom, tante etc.) er 1 uitkiezen.

 

Sinterklaas dobbelspel

Spelregels:

 

 

Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag. Of kijk eens tussen je spulletjes, daar vind je vast iets wat je niet meer nodig hebt of niet gebruikt.

Alle cadeautjes worden mooi ingepakt en bij elkaar gelegd.

Gooi om beurten met een dobbelsteen en gooi je 1 of 6 dan mag je een cadeau

pakken van de stapel en voor je leggen. Dit cadeau pak je niet uit.

 

 

Gooi je een 3 dan mag je een cadeau pakken en direct uitpakken en voor je

leggen. Zijn alle cadeautjes bij iemand beland dan is de ronde afgelopen. Nu gaat weer de dobbelsteen rond en mag je om beurten gooien.

1: pak een cadeautje van de stapel

2: pak een cadeautje bij de persoon links van je

3: maak cadeautje open

4: pak een cadeautje bij de persoon rechts van je

5: geef een pakje weg

6: leg een cadeautje op de stapel

Natuurlijk kun je je eigen regels maken die je vooraf verteld of op een groot bord schrijft. Wees creatief!

 

Kindercadeautjes

Maak het aantal pakjes voor kleine kinderen niet te groot. Na het 4e/5e pakje verliezen ze de belangstelling. Heb je toch nog een paar pakjes meer, las dan een (speel)pauze in.

Hoe maak je een knalbonbon (christmas cracker)

Een Christmas Cracker of knalbonbon maak je vrij eenvoudig met toiletrolletjes en kerstcadeaupapier. Je hebt nodig:

 

lege toiletrollen

cadeau(kerst)papier

lijm

gekleurd lint

en kleine cadeautjes of confetti

 

Knip een toiletrol doormidden en smeer beide delen goed in met lijm. Wikkel de halve rolletjes in vrolijk kerstpapier. Wil je een knal in de bonbon dan kun je een knalrotje in de rolletjes doen maar echt nodig is het niet. Zorg dat je voldoende papier aan beide kanten over hebt om het papier samen te binden. Bindt één kant van de knalbonbon vast. Daarna wordt de bonbon gevuld met een klein cadeautje of confetti. Daarna kun je ook de andere kant vastbinden.

 

Aan het eind van het kerstdiner mag iedereen zijn/haar bonbon laten knallen.

 

Ieder zijn eigen plekje

Bind drie zuurstokjes (goedkoop verkrijgbaar bij o.a. Xenos) bij elkaar met twee rode of witte lintjes, één voor bovenaan, één lintje voor onderaan.

 

Zet de zuurstokjes met de bolle kant neer en draai ze uit elkaar zodat het geheel blijft staan. Schrijf je namen van de gasten op een mooi stukje papier of karton en plaats dit naamkaartje op de zuurstokjes.

 

Oma van Amber en Jasmijn

Kvk-nummer 59787686

IBAN: NL09 INGB 0000 960837

Algemene Voorwaarden

Privacy Policy